Jihlavané odmítají euro, pod peticí se rychle objevily desítky podpisů

31.03.2014 17:34
Petice pro korunu, kterou v pondělí 31.3.2014 odstartovala Občanská demokratická strana od 15 hodin v celé České republice, vzbudila v Jihlavě velký zájem veřejnosti. Svůj nesouhlas s bezpodmínečným zaváděním eura přišlo během prvního dne podepsat téměř 150 lidí.
"Jihlavané euro nejen nechtějí, ale mají velmi promyšlené a racionální důvody proč," řekl organizátor petice na Vysočině a 13. na kandidátce ODS pro volby do EP Pavel Hejtmánek z Chotěboře. Podle něj se podepisující zejména obávají všeobecného zdražování a toho, že spolu s eurem budou muset zaplatit i dluhy krachujících zemí eurozóny. 
Svůj podpis pod petiční arch dnes v Jihlavě připojil také senátor Miloš Vystrčil. "Cílem petice je nasbírat dostatek podpisů pro to, aby vláda vyjednala pro Českou republiku trvalou výjimku z přístupové smlouvy. To znamená, abychom nebyli povinni euro přijmout, ale abychom to měli jako možnost, o které si budeme moci sami rozhodnout," zdůvodnil svůj podpis Miloš Vystrčil. 
Sběr podpisů Petice pro korunu bude probíhat na Vysočině v příštích týdnech nejen v Jihlavě, ale i v dalších městech Vysočiny. Ve čtvrtek a v pátek mohou lidé navštívit petiční stánek v Třebíči. Petici je možné také podepsat v Jihlavě v Modrém domě ODS na ulici Brněnská, nebo v oblastní kanceláři ODS v Třebíči na Karlově náměstí. "Vzhledem k velkému zájmu veřejnosti hledáme i možnost umístit trvalá petiční místa v dalších městech. Tato místa by doplnila náš petiční stánek," uzavřel Pavel Hejtmánek.

—————

Zpět